10 опасни продуктa за кучето

Знаете ли, че много от любимите ви продукти, които кучето ви гледа с "гладни" очи, всъщност не просто не са полезни за него, а направо могат да са опасни!?

1. Всички течности, с изключение на вода. Кофеинът в кафето и какаото действа на кучето, както алкохолът на нас. Сладките газирани напитки повишават кръвното, водят до мускулни крампи и понижават сърдечната честота.

2. Авокадо - то съдържа токсин, който може да причини гадене, диария и да повлияе на функционирането на сърцето.

3. Сливи и праскови - Тези плодове могат да доведат до запушване на храносмилателния тракт на кучето. Прасковите съдържат цианиди, които в големи количества са опасни и за човека.

4. Райска ябълка- Семената от този екзотичен плод могат да предизвикат чревна непроходимост и ентерит.

5. Лук и чесън - Храненето с чесън и лук може да доведе до анемия и увреждане на червените кръвни клетки. Чесънът може да предизвика и дразнене на стомашно-чревния тракт.

6. Грозде - то съдържа токсин, който силно въздейства на черния дроб и бъбреците.

7. Цитрусови плодове - Цитрусите са силни алергени и могат да бъдат вредни за стомашната лигавица на кучето.

8. Шоколад - Никога не давайте шоколад на вашето куче! В допълнение към наличието на кофеин, този деликатес съдържа токсини, които причиняват повръщане, диария, и може да се отрази негативно на сърцето и нервната система.

9. Алкохол - Дори малка доза алкохол значително подтиска централната нервна система, респираторните и сърдечните функции на кучетата. Алкохолът може да предизвика тежка интоксикация (отравяне) и дори смърт.

10. Тръбни кости - Костите се превръщат в остри игли в стомаха на кучето и нараняват лигавицата на стомаха, червата, както и други органи.