Намерете ни и тук

Политика за поверителност

Какви лични данни и защо се събират

1. Онлайн магазинът на верига зоомагазини PETS&U събира следните лични данните от своите клиенти: 

  1. Две имена (или псевдоним)
  2. Адрес за доставка
  3. Телефон
  4. email адрес.

По желание, клиента може да даде информация и за вида и броя на своите домашни любимци. 

2. PETS&U събира и обработва личните данни, които Вие предоставяте във връзка с изпълнението на нашите търговски услуги и за сключване на договор с нас, както и за записване за участие в наши събития. Имената, адреса и телефона са необходими за изпълняване на доставките на продуктите, а електронната поща се използва като официален идентификатор на клиента (вход в потребителския профил), както и за изпращане на потвърдителна информация относно статуса на поръчките на клиента. 
Диапазона на данни, който е максимално ограничен и изискваме от Вас се обосновава на следните цели:

  1. създаване на профил за достъп до пълната функционалност на онлайн магазина
  2. индивидуализация на страна по договора и обезпечаването му
  3. регистрация на участник в събитие, организирано PETS&U
  4. счетоводни цели
  5. статистически цели
  6. защита на информационната сигурност
  7. изпращане и получаване на информационни съобщения, съобщения за промени, препоръки за подобряване на онлайн магазина, представяне на нови функционалности и текущи промоции и най-изгодни оферти.
  8. предоставяне на  своевременна онлайн консултация чрез чат система или телефонно обаждане;

Как и къде се съхраняват личните данни

3. Всички лични данни на клиентите на онлайн магазина на PETS&U от наша страна се съхраняват в дигитална база от данни, предоставена под наем и технически обезпечена на сървъри от юридическото лице СуперХостинг.БГ ООД.

4.Копия от тези лични данни ние пренасяме и към други под изпълнители и партньори, които също ги съхраняват, съгласно тяхната индивидуална политика за поверителност, която трябва да е в съответствие с регулациите. Пълен списък на третите лица, с които PETS&U споделят  лични данни към момента е предоставен в т.7 от настоящата Политика за поверителност.

За колко време се съхраняват данните

5. Информацията достъпна в личния профил на онлайн клиента, както и неговите лични данни, се  съхраняват от PETS&U не повече от 1 г. при липса на всякаква активност от името на даден профил, считано от датата на последната му онлайн поръчка. Данните на неактивните потребители за период от 1 календарна година се заличават автоматично от масивите на базата на магазина. 

6. Всеки клиент има възможност да редактира по всяко време данните си, тъй като базата е дигитална, а не на твърд носител. Съответно освен промени в съществуващите данни, клиентите ни имат правото и опцията да пожелаят да бъдат абонирани за рекламни писма, или пък да бъдат напълно „заличени“ от нашата база данни по всяко време, чрез линк от личния си профил.

На кого се споделят личните данни

7. Личните данни, които подавате в профила си, ние споделяме най-често с доставчиците с цел изпълнение на неформалните договори между Вас потребителите и онлайн платформата на зоомагазини PETS&U. Към момента работим и обменяме данни със следните трети страни:

  1. хостинг компанията, която към момента съхранява цялата платформа и базите от данни на нашия онлайн магазин
  2. куриерски компании – моментните ни логистични партньори за обезпечаване на доставка на поръчките.
  3. платформа посредник за картови разплащания онлайн;
  4. e-мейл-маркетингова услуга - уеб платформа, с която се споделят само имената и e-мейл адресите на предварително потвърдилите потребители.
  5. уеб-базирана чат услуга - с нея се споделят съобщения между клиента и магазина в реално време, като потребителя избира каква информация за себе си да сподели предварително.
  6. Google LLC – чрез използването на техни "аналитични бисквитки" и най-общо казано тракинг кодове в браузърите, често Google и други Интернет компании събират частична информация за Вас и онлайн поведението Ви, включително и от престоите Ви на нашия сайт. Този автоматизиран трансфер на информация е главно със статистическа и маркетингова цел.
  7. Facebook Inc.– ако влизате в сайта ни през апликации на Facеbook, то най-вероятно частична информация за Вас и престоя Ви на сайта се споделя автоматизирано със Facеbook.Този автоматизиран трансфер на информация е главно със статистическа и маркетингова цел.

Принципи и мерки за сигурността на данните

8. За сигурността на записаната информация на сървърите ни се грижат нашите партньори от СуперХостинг.БГ ООД. От своя страна PETS&U са взели необходимите технологични и организационни мерки за защита на данните Ви.  Като оператор на Вашите лични данни ние гарантираме, че не продаваме или изнасяме неправомерно никаква част от подадената от Вас информация. Предприели сме допълнителни мерки за криптиране на връзката между сайта и клиента. Принципите, които стриктно следваме относно защитата на личната информация, предоставена от Вас са:

  1. законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  2. ограничение на целите на обработване;
  3. съотносителност с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  4. точност и актуалност на данните;
  5. ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

При пробив в сигурността и изтичане на лични данни

9. При установяваното на положение на пробив във системата и или изтичане на данни, ние поемаме ангажимент да сезираме в законен срок, както засегнатите клиенти, така и Комисията по защита на личните данни, за да се вземат адекватните и законосъобразни мерки за овладяване на ситуацията.

Поискване на копие от личните данни или тяхното "забравяне"

10. Всякакви изисквания свързани с личните данни на клиента, след неговото успешно идентифициране/легитимиране са приемливи и могат да бъдат обслужени от нас през някоя от формите за контакт, по e-мейл, и съвсем скоро от приложена автоматизирана функционалност в самия клиентски профил, за лично ползване от клиента.

Информация относно PETS&U

Пълна информация за юридическото лице на онлайн зоомагазин PETS&U е предоставена в Общите условия за ползване на сйата 
Пълен набор от контакти до обектите и екипа можете да намерите в секция Контакти на сайта.

Информация относно надзорен орган

Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

  Loading...