Полезни храни, които можете да давате на кучето си!

Много от храните, които ние използваме са безопасни за нашите любимци, а някои дори са здравословна добавка към основната им храна.

* Скариди и риба

- Напълно сварени скариди с отстранени черупки са полезна диета за вашето животно. Рибата също е от полезните храни, поради своите мазнини и аминокиселини. Особено полезни са сьомгата и сардините.

* Пиле и пуйка

- Ако храната се нуждае от допълнително протеин, свареното пиле /без подправки/ е отлечен вариант. При даване на пуешка месо е хубаво да се отстранят излишната кожа и мазнина. Премахват се и костите, защото могат да се разцепят в храносмилателната система и да доведат до запушване или разкъсвания.

* Свинско

- То е високо смилаем протеин и съдържа много аминокиселини. По-малко вероятно е да предизвика алергична реакция в сравнение с други видове месо.

* Яйца

- Когато са напълно сготвени са безопасни за хранене на кучето Ви. Те са чудесен източник на протеини.

* Кисело мляко

- То е добра закуска за кучетата Ви, защото е богато на протеини и калций. Освен това активните бактерии в млякото могат да спомогнат за укрепването на храносмилателната система.

* Овесена каша

- Чудесен източник на фибри, подходящо за кучета с храносмилателни проблеми.

* Фъстъчено масло и ядки

- Чудесен протеин, съдържат и мазнини, витамин В, витамин Е и ниацин.

* Мед

- Той е пълен с полезни хранителни вещества и витамини, калций, калий, магнезий, мед и антиоксиданти. Даване на една супена лъжица на ден изгражда имунитет към алергиите.