Местното съхранение е прекъсното във вашия браузър.
За най-добър опит на нашия сайт не забравяйте да включите местни съхранение във вашия браузър.

Поводи, нашийници и нагръдници за кучета

Настрой низходяща посока

Артикули 1-12 от 481

Настрой низходяща посока

Артикули 1-12 от 481

Тук ще намерите нашийници, нагръдници, поводи в различни размери, от различна материя и в различни цветове и дизайн. За да се чувства кучето Ви възможно най-комфортно, а и може би искате новият му нагръдник да отива на тоалета Ви – ние предоставяме богат избор от качествени продукти с които да извеждате кучето си спокойно и със стил.

Кога и как кучето било опитомено от човека остава загадка в историята на човечеството, но след като това се случило хората започнали да използват различни пособия за да контролират поведението на кучетата които вече били част от ежедневието и бита на човека.

Едни от ранните сведения за първите нашийници идват от древни времена (4400 г.пр.н.е.) в мозайка от Помпей показваща кучета с нашийници и вериги защитаващи стопаните им. Изрисувана маса от 7 век пр. н.е. пък изобразява куче наподобяващо на мастиф с нашийник вързан с повод.Любимият Грейхаунд на френският крал Луи XI имал нашийник инкрустиран с рубини.

През средновековието били изобретени нашийниците с шипове които защитавали работещите кучета от нападения на диви животни или други кучета.По време на Ренесанса кучетата станали достъпни не само за аристокрацията, но и за средната класа и тогава се появили разнообразни изрисувани нашийници за кучета.

Първите автоматични поводи се появяват доста късно и много близко до наши дни.
Изобретен от Манфрен Богдан през 1972 г автоматичният повод за кучета на марката Flexi бързо бива обикнат от стопаните на кучета и даже бива избран за марка на годината от „German Standards”.Автоматичният повод бил направен от дървен материал.

Доста път е извървял за близо пет десетилетия този автоматичен повод. Днес марката Flexi предлага серията VARIO която позволява добавянето на приставки към корпуса на повода – светлини, контейнер и различни приставки за въжето на повода. Различни са и размерите на повода в съответствие с различното тегло на кучетата. А от към избор на цветове и дизайн свободата е огромна. Със сигурност ще успеете да изберете точният автоматичен повод за Вас и вашият пухкав приятел.

Както в историята така и днес може да намерите подобни качества в нашийниците, нагръдниците и поводите за кучета. При нас можете да намерите семпли нашийници или такива които ще открояват вашият приятел когато се разхождате заедно в парка.

По подобие на Луи XI пък може да изберете нагръдник за куче който за съжаление не е с рубини, но пък е инкрустиран с истински камъни SWAROVSKI. Различни са и окраските – шарени, ярки за да изразите индивидуалноста и характера на кучето Ви или деликатни и монотонни за любителите на семплото.

Важното при избор на нашийник или нагръдник е да съобразите вратът и гръдният кош на кучето така, че да няма вероятност то да се измъкне непредвидено от нашийника или нагръдника докато се разхождате.Но също така трябва да внимавате те да не са прекалено тесни и така да дразнят или даже да вредят на кучето. Хубаво е и да експериментирате за да видите дали нашийник или нагръдник е правилният вариант за вас и кучето.

За малките породи е по-добра идея да се използва нагръдник тъй като така е по-лесно за Вас да вдигнете кучето от земята в случай, че това се наложи. При някои едри кучета пък е по-добър вариант да използвате нашийник с къс повод в случаи, че обичат да се дърпат.

Мекият душач колкото и страшно да звучи тази дума всъщност е един от най-безопасните и ефективни методи за дресировка на непослушни кучета. Той представлява нашийник или част от повод под формата на примка с халка който се пристяга сам когато кучето Ви дърпа повече от необходимото и се отпуска в момента в който кучето се успокои и спре да Ви тегли излишно.

Изберете най-доброто спрямо нуждите на кучето Ви. А тук можете да го направите тъй като пред Вас е големият асортимент от нагръдници, нашийници и поводи за кучета както и нашите консултанти и служители - онлайн и във физическите ни магазини. Не се колебайте да се консултирате с нас. Ние ще се радваме да ви дадем правилният съвет. На Ваше разположение сме. Обадете ни се.

 

Top