Хранене на морското свинче

Индустриални пелети за морски свинчета трябва да представляват основната част от диетата на вашия домашен любимец. Тази пълноценна храна, достъпна в повечето магазини за домашни любимци, е съставена основно от растения, семена и зеленчуци. Добре е да храните морското си свиче два пъти дневно - сутрин и вечер.

Специалистите съветват да давате малки количества пресни плодове и зеленчуци, на вашето морско свиче всеки ден. Опитайте грозде, краставици, царевица, грах, моркови и круши. Половин шепа зеленчуци и парче от пресни плодове биха били достатъчни . Преди да поставите новата храна се уверете, че няма остатъчиц от старата! Хубаво е свинчето да има постоянен достъп и до сено. То е много полезно за храносмилателната му система, а също така ще задоволи нуждите му да гризе.

За разлика от други животни, морски свинчета не може да си произвеждат витамин C , така че ще трябва да се уверите, че вашият домашни любимец получават достатъчно от този важен хранителен елемент , всеки ден. Една четвърт портокал ще свърши работа , но също така можете да включите към дневната му дажба и някои плодове и зеленчуци , които са с по-високо съдържание на витамин C като зеле, глухарче и ягоди .

Морскоро свинче трябва да има постоянен достъп до прясна и чиста вода. Използвайте специална, извърната бутилка с тръба за пиене, както и сменяйте водата всеки ден.