Местното съхранение е прекъсното във вашия браузър.
За най-добър опит на нашия сайт не забравяйте да включите местни съхранение във вашия браузър.

Хигиена

Настрой низходяща посока

Артикули 97-108 от 109

  1. Héry Бебешки кърпички за почистване 25 бр.
    Héry Бебешки кърпички за почистване 25 бр.
    11,49 лв.
    Мокри кърпички за бебета кучета. Подходящо решение за нежно почистване на деликатната бебешка козина.Изключителен комплекс от колаген и омекотяващ глицерин,елиминира прахта,едновременно овлажнявайки козината.Много меки и практични , за ежедневно използване или между две къпания.
Настрой низходяща посока

Артикули 97-108 от 109

Хигиентата е от съществено значение.
Много породи кучета, а и смесени такива имат нужда от специално внимание що се отнася до особености на кожата, лапите, ушите и очите им.


Често в гънки на кожата които са характерни за някои породи кучета се образуват колонии от бактерии които я оцветяват, придават неприятна миризма и в някои случаи сериозно застрашават здравето й.За подобни проблеми можете да използвате разнообразни лосиони за почистване на кожата на кучето и да намалите риска от инфекция.Те са съобразени със особеностите на кучешката кожа и е добра идея да използвате тях пред човешката козметика която може да я увреди.

Освен средства за борба със замърсителите можете да намерите препарати които да елиминират неприятната миризма на козината ако кучето е предразположено към такава.

Кучетата както хората, също имат нужда от редовно измиване на зъбите.Натрупващата се зъбна плака след хранене е причината за зъбен камък и редица други дентални заболявания.Средства за дентална хигиена при кучетата са паста за зъби за кучета, спрей или вода за уста.Всяко от тях е съобразено за употреба от куче и не е нужно отмиване тъй като тези продукти не са токсични. От друга страна продуктите за устна хигиена при хората са силно токсични за кучетата и в някои случаи смъртоносни.Предлагат се разнообразни четки за зъби за кучета и напръстници, като Вие може да съобразите кой вариант да използвате спрямо навиците на кучето.

Областа около очите на кучето, често бива атакувана от бактерии и замърсители поради това, че кожата и козината там са по-влажни.Лосионите за околоочно почистване за кучета са добро решение на проблема.


Ушите на някои кучета са сравнително по-дълги от обичайните и подържането на хигиената им е задължение на стопанина.Редовното почистване с лосион за уши ще намали риска от ушна инфекция.Ако не сте опитни в почистването на уши Ви съветваме да потърсите съвет и помощ от ветеринарен лекар или грумър които да Ви покажат правилните методи за използване на лосион за почистване на уши за кучета.

В зимни условия или при наранявания на лапите може да използвате продукти които да подхранят възглавничките на лапите като същевременно действат антибактериално предпазвайки от инфекция.

Друг вариант за хигиена на лапите е поставянето на кучешки обувки съобразени с анатомията на лапата, които да предпазват от замърсители по време на неприятни климатични условия.Този тип обувки можете да използвате и при някои видове наранявания като преди това се консултирайте с ветеринарен лекар.

Независимо кой тип хигиена е приоритет за особеностите на любимеца Ви, тук можете да намерите решение.

При нужда от консултация за определени продукти за хигиена не се колебайте да потърсите съвет на място в магазините ни, по телефона или в чата на страницата ни.

Top